Orta büyüklükte köpeklerdendir. Kuvvetli ve belirgin kas yapısı ile oldukça dikkat çekici, kuvvetli ve bir o kadar da zarif görünüşlüdür. Bu ırk köpekler kuvvetli, çevik ve dayanıklı olarak tarif edilir. Kas ve kemik yapısı gelişmiş olan bu köpeklerin iki kürek kemiği arasındaki boşluk belirgin bir şekilde yüksektir. Bu

yükseklik genel vücut yapısındaki ahengi bozmaz ancak bu özelliği nedeniyle profilinde bir uyumsuzluk yaratır. Ağız ve burun çıkıntısı enli ve uzundur. Burun kenarlarının şişkinliği ve çenesinin genişliği nedeniyle ön yüzü yassı ve kare biçimindedir. Burun kemiği önden yassı ve profilden düz bir yapıdadır. Burnu üst dudakları tarafından sıkıştırılmış gibi görünen bu köpeklerin alt dudak bölgesi ise yontulmuş gibi görünmektedir. Baş bölgesinde son olarak göze çarpan kısım belirgin kaşlar ve şişkin alın kemiği boşluğudur. Boynu hafif kemerli, oval biçimli, güçlü ve çok kaslı bir yapıdadır. Vücudu sıkı, güçlü ve çok kaslıdır. Derisi kalındır. Mukozalar siyah renktedir. Ayak ve tırnakları koyu rente olmalıdır. Tüyleri kısadır. Tüy yapısı şeffaf, parlak, sert, yapışık ve çok sıktır. Tüyleri kış aylarında bile vücudunu tamamen kaplamaz. Ağız-burun çıkıntısındaki tüyler, çok kısa, düz ve yapışıktır. Göğüs bölgesinde ve burun kemiğinde küçük beyaz leke bulunur.

11 Şubat 2014 Salı

SAĞLIKLI BİR KÖPEĞİN FİZİKSEL YAPISI NASILDIR ?

Loading
Sağlıklı bir köpeğin fiziksel yapısı

VÜCUT ISISI : 38-39 C'

SOLUNUM : 10-40 / dakika

NABIZ : 60-160 / dakika YETİŞKİN

200-220 / dakika YAVRU

DİŞ SAYISI : 42 (YETİŞKİN)

İLK SÜT DİŞİ ÇIKIŞI : 4-5 haftalık

DİŞ DEĞİŞİM YAŞI : 4 AYLIK (Diş değişim yaşı ırklara göre değişim gösterebilir.

Ortalama 4 aylıkken başlayan değişim 6 aylık olduklarında tamamlanır.)

KUDUZ nedir

Hastalık etkeni nedir ?

Hastalık etkeni Rhabdovirüsdür. Davranış değişikliği, ilerleyen zamanda felç oluşan ve bütün sıcakkanlı hayvanlarda ölümle sonuçlanan viral bir hastalıktır. Virüs dış ortamda çok kısa bir sürede ölür. Güneş ışığı, dezenfektanlar ve ısıya karşı cok dayanıksızdır.
Hastalık nasıl bulaşır ?

Kuduzda bulaşma hasta köpeğin ısırması veya tırmalaması ile olur. Sağlam deriye bulaşan salya kuduza sebeb olmaz. Ancak deri üzerinde yara ve berelere salya bulaşırsa mümkündür.
Hastalık nasıl gelişir ?

GENÇLİK HASTALIĞI

Hastalık etkeni nedir ?

Köpeklerde yüksek derecede bulaşıcı hastalığa yol açan morbilivirüsdür.
Hastalık nasıl bulaşır ?

Bütün vücut artıklarıyla, özellikle de dışkıyla bulaşır. Hastalığı atlatanlar bir kaç hafta daha virüsü yayarlar.
Eğer evde gençlik hastalığından ölen bir yavru varsa, dezenfeksiyon işleminden emin olmadan yeni yavru alınmamalıdır.

Hastalık nasıl gelişir ?

KANLI İSHAL

Hastalık etkeni nedir ?


Hastalığa neden olan canin parvo virüs tip 2 dir. Köpeklerin mide ve bağırsak mukozalarında ciddi iltihaplanmalara neden olur.
Canin parvo virüs tip 1 ise 3 haftalıktan küçük yavrularda hastalığa neden olur.

Hastalık nasıl bulaşır ?